onsdag 14 juli 2010

Florens, mitt vackra Florens ~

Efter att ha lyxat runt på Caselfusano drog vi in till Rom och slöade i solen ett antal timmar. Åt pasta och kollade på italienskdubbat Ghost Whisperer. Tåget mot Florens gick fort, ca 1½ timme. Landskapen vi såg längs med vägen var obeskrivligt vackra. Höga berg och djupa dalar, vinodlingar i bergen och vacker grönska. Väl framme blev det lite chill och dusch, för att sedan socialisera ute på hostelets terrass. Det blev en mix av australiensare, svenskar, danskar, amerikanare och en siciliansk maffiakille (misstänker vi). Han var hemskt förtegen om den beryktade maffian.
Det bjöds på Jack Daniels och sedan blev det en tripp på staden för inköp av öl och pizza. Middagen åts på random stentrappa. Det diskuterades Iran, James Hetfield (SYDNEEEY), döden och konserter. Vi hade turen att träffa på en ypperligt trevlig man som vi nu ska sova hos i London. Score! Avboka hostel och få mer pengar, träffa roligt folk.

I dag har vi beskådat Florens från Piazza di Michelangelo, en höjd varifrån man kan se hela staden. Vi gick tillsammans med två brittiska tjejer vi träffat på hostelet. Där satt en grym gitarrist som plinkade på Starlight med Muse, The Final Countdown av Europe och Roxette. Vi var generösa med både sång, dricks och applåder. Efter gick vi ner på staden för att käka italienskt (pasta, what else?) och gå på marknad.
Nu sneakar vi gratis Internet trots att vi har checkat ut. Tihi. I kväll blir det nattåg (med sovvagn, mycket vikigt) mot Paris. En resa som tar ca 12 timmar. Puff.

Au revoir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar