söndag 18 juli 2010

Vitlök är ingen lök?

Sen senaste inlägget har vi kommit en bra bit på vår resa. För några dagar sen satte vi oss på vårt nattåg till Paris från Florens. På tåget träffade vi ett par trevliga amerikanskor som bjöd på vin. En så kallad sängfösare. När vi kom fram på morgonen till Paris så åkte vi till vårt "hotell" i norra Paris. Det var rätt så slitet och inte så bra service, men det var någonstans som man kunde lägga av sig packning och tvätta av sig.

Förmiddagen spenderades med att strosa runt i Paris och kolla på Notre Dame och Eiffeltornet. Eftermiddagen spenderades med att dra till Disneyland med Jennys vän Nathali och Patrik. Det fungerade så fiffigt att eftersom Nathali jobbar på Disneyland så får hon ta med tre vänner in på Disneyland vid två tillfällen. Vi fick alltså gå in på Disneyland och åka hur mycket vi ville helt gratis.
Det åktes bland annat Rock n´Rollercoaster, som var riktigt värd. Det var helt svart hela åkturen förutom en massa blinkande ljus tillsammans med rock. Om det är någon som har åkt Kanonen på Liseberg så förstår man ungefär hur banan såg ut.

Efter dagen på Disneyland så var Klara och Jenny väldigt trötta och skulle bege sig till sina sovplatser i norra Paris. Men trots trötthet så var det riktigt läskigt. Det var väldigt få personer på tunnelbanan, och rätt skumma typer. Vårt stopp var det sista på en linje och det gick runt folk ute på gatan som skrek och var allmänt obehagliga. När vi halvkutat fram till dörren till hotellet så var det ett par sekunders panik när vi trodde det var låst, men som tur för våra liv så kom vi in. Vi sov inte ens särskilt bra där, sängen kändes fuktig och det var något i huset som pep hela natten.

När vi nästa dag skulle ta oss till tåget mot ett pitstop i London så var vi halvdöda av trötthet. Efter lite krångel med vart färjeterminalen var i Calais (vi kutade genom halva staden) så var vi hemma hos Klaras faster i London. Där blev vi omhändertagna och fick mat, tvätta kläder och husrum. Nästa dag hade det gjorts i ordning matpaket till oss med mackor, muffins och frukt. Yum!

Som sagt så var bara London ett pitstop. Vårt riktiga mål från Paris var Dublin. Det var betydligt lättare med färjan mellan Holyhead och Dublin, och vips var vi här.
Vi såg inte så mycket av staden igår när vi kom, men vi åt riktigt god thaimat som nog måste vart bland det starkaste Klara ätit. Det hanns även med ett besök på puben. Förra gången Klara var här så hittade hon till en metal-pub i Dublin som var riktigt trevlig. Dit hittade vi igen.
Det var riktigt skråligt på ovanvåningen så undervåningen blev var vi höll oss. Vi träffade på ett gäng irländare som vi spenderade kvällen med, diskuterandes in till det sista. En kille vid namn Joshua ville starkt hävda att vitlök inte är en lök, och att tomat en frukt.
Det var en i gänget som påminde om den tjocka killen i filmer som ständigt pratar om sex. Han var riktigt dryg och vi gav honom onda ögat. Han försvann vid ett antal tillfällen men studsade likväl tillbaka för att dryga sig lite mer.

I dag är vi utslagna och ligger på hostelet och bara försöker piggna till. Konstigt nog tål vi mindre alkohol när vi är utomlands, what's up with that?
När vi blivit piggare ska vi turista runt i Dublin. Uppdaterar vid tillfälle. Cheerio then!

2 kommentarer:

  1. Har inga erfarenheter av Dublin.

    SvaraRadera
  2. Dublin är så mysigt. Jag hade gärna varit med er där. Kan bero på att jag blev misstagen för Klaras syster ;-) men det är en trevlig strosarstad. Promenadskorna på.

    SvaraRadera