måndag 19 juli 2010

Streets of Dublin

God morgon kära vänner.

Efter nätter av alldeles för lite sömn har de två kringresande nu sovit i ca 11 timmar. Utvilade och alerta ska vi i dag strosa Dublins gator fram, i lite halvmulet väder. Känns rätt skönt faktiskt, då tidigare städer varit riktiga svettbad.
Efter att vi har sett Trinity College och lite annat turistigt ska vi ta DART-tågen ut mot kusten och besöka lite småbyar här och var. Ska bli riktigt mysigt!

Gårdagen blev lugn. Vi gick till Guiness bryggeri och tog oss en rundtur för 15 euro. I slutet av rundturen hamnade man längst upp i byggnaden, i vad som kallas Gravity Bar. Där fick man en gratis Guiness. Jenny, som dock var lite seg och illamående sedan gårdagens eskapader, tackade nej och tog en liten cola istället.
Vi vandrade sedan tillbaka till hostelet och mötte upp med en vän vi träffade här i lördags. Det blev mest lugnt, lite skitsnack och sedan lite inköp av godis. Klara och Jenny kollade sedan på Clerks 2 och gick sedan och sussade sött.

Vi har hittat vårt mathak här, ett asiatiskt place med riktigt god mat. Hej då bröd med skinka och hej riktig mat!
Vi har med jämna mellanrum räknat ut vår budget för att se hur mycket vi kan göra av med varje dag, och i nuläget ser det bra ut. Känns skönt att slippa snåla.

Well, gotta go!

2 kommentarer:

  1. Låter som om ni har det bra. Dart är ju jättebra att det ingår och nu kan ni säkert hitta badplatser längs vägen också. Ha det så gott på Irland.

    SvaraRadera
  2. Jag följer resan...
    Baba

    SvaraRadera